(Äppi leiab siit: https://play.google.com/store/apps/details?id=ee.walknlearn.mushrooms.menu&hl=et )
Vinge seenesaagi nagu eeskujulikud korilased vedasime õnnelikult
koju – nägu nalja täis. Naeratus näol aga kadus pärast tundide viisi puhastamist, kupatamist ja seente sisse tegemist.
Nüüd kui juba aega mööda läinudon ning meelest läinud see igavene tants ja trall pliidi ümber. Taas mõlguvad mõtted seenemetsa sukeldumise radadele. Tung on tugev, tuleb järele anda.
Harilikud kivipuravikud koos võitatikatega leidsid oma otsa võiga läbi praadides ja purgis.
Psss... Pooled sõime muidugi kohe ära.
Männiriisikad sukeldusid aga marinaadi ning ootavad oma rännakut läbi seedekulgla.
Retsepti leidsime siit ( http://toidutare.ee/seenetoidud/muu/E540/ ) ning kohandasime esimest varianti vastavalt kapis leiduvale.
Miks ja kas me peaksime seeni sööma? Väga hea ülevaate leiab "Seeneaabitsast" mille autoriks on Margit Härma.
Lugeda saate siit: http://alkeemia.ee/artiklid/Seened-on-tervislikud/l-141/c-1282/
Meie riisikate marineerimise retsept (kohandatud variant) : Marinaad: 20 g soola, 15 g suhkrut, 3-4 vürtsitera, teelusika täis 5 pipra segu, 2 loorberilehte, 2 keskmist sibulat, ratasteks lõigatud 4 porgandit, 3 sl 30%-list äädikat.
Kõige pealt kupatasime seened, siis keetsime marinaadi valmis ning seejärel sulpsatasid seened koos marinaadiga veel paariks minutiks keema. Siis tõstsime kuumad seened kuumutatud ja veidi jahtunud purki, mille siis kiirelt sulgesime ning jahtuma jätsime.
Kes julgeb, proovib järgi.
Seedimiseni!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar