Seedekulgla poole on paljud pöördunud küsimusega, et kuidas nad saaksid tervislikult toituda? Mida ja kuidas süüa?
Tegelikult on see selleks olemas ülihea ja lihtne moodus - TALDRIKUREEGEL, mille võttis Eestis kasutusele 2000. aastal Eesti Südameliit.
Seda on lihtne meeles pidada ja järgida. Kujutage nüüd mõttes ette ühte taldrikut (ümmargust ikka eksole). Pool sellest taldrikust tuleks täita köögiviljadega (eelistatult aurutatud, keedetult või salat), veerand sellest aga teraviljatoodete (riis, pastatooted, kartul, tatar jne) ja alles jäänud veerand siis liha või kalaga.
On ju lihtne!?
Meeles tuleks pidada ka seda, et kõik seal taldrikul võiks olla vaheldusrikas. Sügisesel perioodil on õnneks köögiviljadega selles osas lihtsam. Kala võiks tarbida 2 korda nädalas. Toidu kõrvale tarvitada piima või keefirit, sest need ei raskenda seedimist nagu vesi, mis lahjendab näiteks maohapet. Kes soovib vett siis tuleks see juua enne söömist kuskil 15 minutit. Toidukõrvale süüa täisteraleiba vähese rasvasisalduse võiga.
Väljas söömas käies ärge häbenege teenindajalt samuti paluda, et salati osakaal taldrikul oleks ehk vähem suurem kui muidu.
Pea seda kõike meeles ja voilaa oledki peaaegu nagu tervisliku toitumise ekspert!
Kes tahab võib selle pildikese ju enda külmkapile kleepida, et see meeles püsiks. Seedimiseni! |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar